logotype
logotype
Μάρτιος 2024
ΚΔΤΤΠΠΣ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Περιβαλλοντικά Προγράμματα 2013-2014

Αυτή τη χρονιά, προσφέρθηκε η δυνατότητα στους μαθητές μας να διαλέξουν να συμμετάσχουν σε δύο περιβαλλοντικά προγράμματα. Το ένα με επικεφαλής την κα. Βασιλιδάκη Σ., καθηγήτρια Τεχνολογίας και το άλλο με επικεφαλής την κα. Παρασύρη Α., καθηγήτρια Φιλόλογο. Και τα δύο αυτά προγράμματα λειτούργησαν αυτόνομα, αλλά και υποστηρικτικά του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius του Σχολείου μας.

Α) Η ομάδα της κας. Βασιλιδάκη επεξεργάστηκε το θέμα: "Ναυάγια: Σιωπηλό τέλος...απειλητική αρχή". Οι μαθητές προσπάθησαν να δουν τα ναυάγια με μια διαφορετική οπτική γωνία από αυτήν που συνηθίζεται (το τέλος "ζωής" του πλοίου, απώλειες ανθρώπινων ζωών). Μέσα από μία σημαντική έρευνα, μελέτησαν τα ναυάγια ως την έναρξη διαδικασιών ρύπανσης των θαλασσών, η οποία, στις μέρες μας γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη. Εξέτασαν, επίσης, τις στάσεις των διαφόρων κοινωνικών ομάδων σε μεγάλου μεγέθους περιβαλλοντικά ατυχήματα, όπως είναι τα σύγχρονα ναυτικά ατυχήματα και εντόπισαν τα χαρακτηριστικά του σημερινού "ενεργού πολίτη".

Το τελικό προϊόν της συγκεκριμένης εργασίας μπορείτε να μελετήσετε εδώ

Β) Η κα. Παρασύρη και η ομάδα της επέλεξαν να διερευνήσουν πώς οι κλιματικές αλλαγές και οι ανθρώπινες ενέργειες οδηγούν σε περιορισμό της ποσότητας του νερού, που έχουν οι άνθρωποι στη διάθεση τους παγκοσμίως, στη ρύπανση και στη μόλυνση του νερού, καθώς επίσης και ποιες συνέπειες έχουν και θα έχουν στο μέλλον τα παραπάνω στην ανθρώπινη υγεία και υγιεινή. Και, βέβαια, αναζήτησαν λύσεις και τρόπους προστασίας των νερών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η εν λόγω ομάδα επισκέφθηκε και μελέτησε τον Κηφισό ποταμό, καταλήγοντας στην εργασία που μπορείτε να δείτε εδώ.

Τέλος, στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι μαθητές της ομάδας αφιερώνουν την εξής παρουσίαση.

 

Πίσω στα προγράμματα