logotype
logotype
Απρίλιος 2024
ΚΔΤΤΠΠΣ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Ανακοινώσεις

eleftheria-i-thanatos
Θ. Βρυζάκης,  «Η Ελλάς Ευγνωμονούσα» (1858), Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Αθήνα, Ελλάδα.

82

Κι ἐσὺ ἀθάνατη, ἐσὺ θεία,
ποὺ ὅτι θέλεις ἠμπορεῖς.
εἰς τὸν κάμπο, Ἐλευθερία,
ματωμένη περπατεῖς.

95

Λάμψιν ἔχει ὅλη φλογώδη
χεῖλος, μέτωπο, ὀφθαλμός·
φῶς τὸ χέρι, φῶς τὸ πόδι,
κι ὅλα γύρω σου εἶναι φῶς.

Διονυσίου Σολωμού, Ύμνος εις την Ελευθερίαν

 


Σας ενημερώνουμε ότι η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας έχει ως εξής:

 

1 ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 6936-580212
2 ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 6983-508015
3 ΣΕΡΒΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 6944-649866
4  ΧΟΥΧΟΥΜΗ ΤΕΡΕΖΑΚΗ ΘΑΛΕΙΑ
ΑΝΑΠΛΡ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 6937-222722
5 ΛΟΪΖΙΔΟΥ ΚΑΡΑΝΤΖΑΛΗ ΜΑΡΙΖΑ ΤΑΜΙΑΣ 6958-475203
6 ΘΩΔΟΥ ΜΠΡΑΪΜΗ ΑΙΜΙΛΙΑ ΜΕΛΟΣ 6933-330356
7 ΤΕΡΕΖΑΚΗ ΣΑΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΜΕΛΟΣ 6981-552947

 



 

ΛΕΥΚΟ VS ΜΑΥΡΟ

ή αλλιώς

ΕΡΓΑ ΧΙΟΝΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021: Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας άφησαν τη ζεστασιά του σπιτιού τους και την καρέκλα τους μπροστά στην ψυχρή οθόνη της τηλεκπαίδευσης και ξεχύθηκαν στην κατάλευκη πόλη πνιγμένη στο βαμβάκι του χιονιού που πρώτη φορά έβλεπαν. Μέσα στο θολό τοπίο του νέου ιού που μας ταλαιπωρεί τόσους μήνες τώρα, ζέσταναν τη δική τους και τη δικά μας καρδιά με τα έργα τους. Θαυμάστε τα στην Έκθεση Χιονάνθρωπου του 5ου Γυμνασίου Αιγάλεω!

 




ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


 




 ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προκειμένου οι μαθητές του Σχολείου μας να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως Ασύγχρονη Εκπαίδευση, έχετε τις εξής δυνατότητες:

  • 1) Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, μπαίνετε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, εγγράφετε το παιδί σας και παίρνετε κωδικούς σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες. (Ο 4ψήφιος αριθμός μητρώου μαθητή/τριας δεν είναι απαραίτητος).

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές/τριες να συμμετάσχουν στις ηλεκτρονικές τάξεις που θα δημιουργήσουν καθηγητές, ώστε να επικοινωνούν διδακτικά αντικείμενα στους μαθητές και στις μαθήτριές τους.

Παρακαλείσθε, μετά την εγγραφή, να στείλετε στο e-mail της Διευθύντριας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. το ονοματεπώνυμο του μαθητή, το τμήμα του και το όνομα χρήστη που απόκτησε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Αν χρειαστεί, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση εδώ στο ίδιο σημείο της ιστοσελίδας, όπου παρακαλείσθε να εισέρχεστε τακτικά κατά την τρέχουσα περίοδο.

  • 2) Στην Ιστοσελίδα του Σχολείου, στα θέματα Μαθητών, κάτω χαμηλά, πάνω από τις προτεινόμενες ιστοσελίδες, οι μαθητές/τριες μπορούν να βρουν εκπαιδευτικό υλικό ανά μάθημα από τους καθηγητές τους.

Αν πρόκειται για ασκήσεις, ο μαθητής λαμβάνει από την ιστοσελίδα το αρχείο, το μεταφέρει στον υπολογιστή του, το lap top ή το tablet του, λύνει τις ασκήσεις και στέλνει πίσω το αρχείο στο e-mail του καθηγητή μέσω του e-mail του γονέα του.


 

Οδηγίες για την εγγραφή των μαθητών Γυμνασίου/Λυκείου στο Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολικό Δίκτυο




ΟΔΗΓΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Α-Μετά την εγγραφή σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, προχωράτε στα εξής στάδια, με τη σειρά που αναφέρονται παρακάτω :

1-Εγγραφή μαθητή σε μάθημα ηλεκτρονικής τάξης

2-Ανταλλαγή αρχείων μεταξύ μαθητών-καθηγητών

Β- Για μάθημα με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, περιμένετε μήνυμα από τους καθηγητές σας

-Επιστολή προς Γονείς και Κηδεμόνες

 



ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


- Οδηγίες 1


- Οδηγίες 2



 

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ


Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Αιγάλεω, για τη συμπαράστασή του στα εύκολα και στα δύσκολα της κάθε  σχολικής χρονιάς.  Κατά καιρούς, τα Δ.Σ. έχουν συνεισφέρει σε διάφορες δραστηριότητες (διοργάνωση γιορτών, εκδρομή της Γ΄γυμνασίου, πλύσιμο κουρτινών, αγορά κλιματιστικού μηχανήματος στο εργαστήριο πληροφορικής και στη βιβλιοθήκη, αγορά φωτισμού στη θεατρική σκηνή, οικονομική υποστήριξη απογευματινών δραστηριοτήτων για μαθητές κ.λπ.).


Πρόσφατα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μόνωσης της ταράτσας του Σχολείου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε δύο φάσεις: τον Ιούνιο του 2017 και τον Νοέμβριο του 2020. Ευχαριστούμε για αυτό τον Δήμο Αιγάλεω.

Επίσης, ευχαριστούμε την εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, η οποία, στο πλαίσιο δωρεών της, έχει προσφέρει στο σχολείο μας -μεταξύ άλλων- φωτοτυπικό μηχάνημα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό για το εργαστήριο πληροφορικής του Σχολείου και τα γραφεία των καθηγητών, κάμερες εξωτερικού συστήματος παρακολούθησης, σιδερένια κουπαστή για την ασφάλεια των μαθητών στις κερκίδες του προαυλίου, εξωτερικό βάθρο μπροστά από το κυλικείο, προκειμένου να αποφεύγεται ο εσωτερικός συνωστισμός των μαθητών.

 

 



 ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ


Σχολικό Έτος 2014-2015:

Βραβεύθηκε με την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, αλλά και το 1ο βραβείο γυμνασίων για πρωτοεμφανιζόμενο σχολείο το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα e-Twinning, το οποίο λειτούργησε στο Σχολείο μας κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014.
Ο τίτλος της συγκεκριμένης δράσης ήταν: "Getting closer through music", οι δε μαθητές μας ?του τμήματος Α3- συνεργάστηκαν με μαθητές της Α΄ τάξης του γυμνασίου SC.GIM.OV. DENSUSIANU που βρίσκεται στην πόλη Hateg της Ρουμανίας.
Μέσα από ρόλους δημοσιογράφων, τραγουδιστών, ηθοποιών, μαγείρων, χορευτών, ακόμα και καραγκιοζοπαιχτών, οι μαθητές μελέτησαν θέματα που σχετίζονται με ιστορικές επετείους, τόπους και παραδόσεις των δύο χωρών.
Έμαθαν, έτσι, να συνεργάζονται και να επικοινωνούν, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους Ρουμάνους συμμαθητές τους, αποκτώντας, τελικά, πολύτιμες γνώσεις με έναν διασκεδαστικό, αλλά και πρωτοποριακό τρόπο.
Η συνεργασία και η αλληλεπίδραση εκπαιδευτικών και μαθητών, το πολύ καλά σχεδιασμένο και οργανωμένο twinspace κατάφεραν να αναδείξουν τις κλίσεις των εμπλεκομένων μαθητών και να καλλιεργηθεί κλίμα αλληλοσεβασμού και εκτίμησης της κουλτούρας των συνεργαζομένων χωρών.

 

Σχολικό Έτος 2015-2016:

Βραβεύθηκαν με την Ελληνική αλλά και με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας και τα τρία Ευρωπαϊκά Προγράμματα e-Twinning, τα οποία λειτούργησαν στο Σχολείο μας κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 Greco-Romanian Tourist Guide, Girls in ICT 2016 και VIEE Very Important European Events.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις υπεύθυνες καθηγήτριες των προγραμμάτων αυτών!

  


 

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Η σχολική βία και ο σχολικός εκφοβισμός είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει και στη χώρα μας ανησυχητικές διαστάσεις.

Όλο και περισσότεροι μαθητές δηλώνουν ότι έχουν πέσει θύματα βίας στο σχολικό περιβάλλον ή ομολογούν ότι κακοποίησαν συμμαθητές τους ή ότι έγιναν μάρτυρες περιστατικών εκφοβισμού μέσα ή κοντά στο σχολείο, λίγο πριν την έναρξη ή λίγο μετά τη λήξη των μαθημάτων.

Η πιο ανησυχητική εκδήλωση επιθετικότητας είναι η σωματική επίθεση, επειδή απειλεί άμεσα την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού.

Υπάρχει όμως και η λεκτική επιθετικότητα, που εκδηλώνεται με ύβρεις, κοροϊδίες, ομοφοβικά σχόλια, χειρονομίες κ.λπ., τα οποία αποσκοπούν στην ταπείνωση του εφήβου και απειλούν την ψυχική του υγεία. Αλλά και πράξεις που εκ πρώτης όψεως δεν μοιάζουν βίαιες, όπως π.χ. ο αποκλεισμός ενός παιδιού από ομάδες συνομηλίκων, επίσης κρύβουν επιθετικότητα που στρέφεται κατά της συναισθηματικής ισορροπίας του θύματος.

Αν προσθέσουμε στα παραπάνω τον σεξουαλικό (προσβλητικές χειρονομίες, απρεπή αγγίγματα κ.λπ.) και τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό (κλήσεις ή μηνύματα με απειλητικό περιεχόμενο, χρήση κάμερας με σκοπό την ταπείνωση του εφήβου κ.λπ.), κατανοούμε ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα περίπλοκο και γι' αυτό δύσκολο στην αντιμετώπισή του.

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ) στο πλαίσιο της πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» διοργανώνει διάφορα σεμινάρια με θέμα το σύγχρονο σχολείο και τα προβλήματά του.

Έτσι και στο σχολείο μας, το 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, από 29-11-2013 έως 7-12-2013 υλοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα «Σχολείο-Εκπαιδευτικοί-Τοπική κοινωνία και Εκπαιδευτικές Ανισότητες» και με επιμορφωτή τον κ. Ιωάννη Καμαριανό, Κοινωνιολόγο της Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, οι καθηγητές που συμμετείχαμε στο σεμινάριο αποφασίσαμε να διερευνήσουμε το θέμα της ενδοσχολικής βίας, με σκοπό να ανιχνευτεί ο συσχετισμός της αντικοινωνικής συμπεριφοράς των παιδιών με τις υφιστάμενες κοινωνικές ανισότητες, τα γενεσιουργά αίτια αυτού του φαινομένου, καθώς και η στάση των παιδιών απέναντί του.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε την έρευνα...

 

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Αιγάλεω, για τη συμπαράστασή του στα εύκολα και στα δύσκολα της κάθε  σχολικής χρονιάς.  Κατά καιρούς, τα Δ.Σ. έχουν συνεισφέρει σε διάφορες δραστηριότητες (διοργάνωση γιορτών, εκδρομή της Γ΄γυμνασίου, πλύσιμο κουρτινών, αγορά κλιματιστικού μηχανήματος στο εργαστήριο πληροφορικής και στη βιβλιοθήκη, αγορά φωτισμού στη θεατρική σκηνή, οικονομική υποστήριξη απογευματινών δραστηριοτήτων για μαθητές κ.λπ.).

 

Πρόσφατα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μόνωσης της ταράτσας του Σχολείου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε δύο φάσεις: τον Ιούνιο του 2017 και τον Νοέμβριο του 2020. Ευχαριστούμε για αυτό τον Δήμο Αιγάλεω.

Επίσης, ευχαριστούμε την εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, η οποία, στο πλαίσιο δωρεών της, έχει προσφέρει στο σχολείο μας:

-νέο φωτοτυπικό μηχάνημα, 12 Η/Υ και 12 οθόνες υπολογιστή (2017-2018)-ανανέωση του εργαστηρίου πληροφορικής του Σχολείου,

-κάμερες εξωτερικού συστήματος παρακολούθησης (4 τη σχολική χρονιά 2017-2018 και 2 τη σχολική χρονιά 2018-2019),

-2 άσπρες οθόνες προβολής, ένας βιντεοπροβολέας οροφής, 5 οθόνες Η/Υ, εγκατάσταση γραμμής Internet στο ισόγειο (Οκτώβριος 2019)-εξοπλισμός με νέους Η/Υ τα 2 γραφεία των καθηγητών,

-σιδερένια κουπαστή για την ασφάλεια των μαθητών στις κερκίδες του προαυλίου και σιδερένιο κάλυμμα + πλέξιγκλας για πίνακα ανακοινώσεων, επισκευή φωτοτυπικού (2019-2020),

-6 Η/Υ και 6 σετ ποντίκι + πληκτρολόγιο (Μάρτιος 2020),

-κατασκευή βάθρου μπροστά από το κυλικείο στο προαύλιο, προκειμένου να αποφεύγεται ο εσωτερικός συνωστισμός των μαθητών (Σεπτέμβριος 2020).