logotype
logotype
Απρίλιος 2018
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ανακοινώσεις


Σας ενημερώνουμε ότι η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας έχει ως εξής:

 

1 ΑΝΔΡΕΟΥΛΑ ΔΑΝΙΗΛ ΠΕΝΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 6978-852050
2 ΤΣΑΚΑΛΟΥ ΤΣΩΝΗ ΣΟΥΖΑΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 6972-333032
3 ΛΙΟΚΑΡΗ ΠΡΙΣΙΜΙΝΤΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 6979-226842
4 ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 6978-100791
5 ΣΥΡΡΑΚΟΥ ΦΙΝΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΑΜΙΑΣ 6976-480742
6 ΓΑΡΟΥΦΗ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΑΜΙΑΣ 6978-398788
7 ΓΑΛΑΝΟΥ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΕΛΟΣ 6972-319820
8 ΚΟΥΡΟΥΒΑΚΑΛΗ ΒΛΑΧΟΥ ΒΑΣΩ ΜΕΛΟΣ 6973-892300 

 

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Αιγάλεω, για τη συμπαράστασή του στα εύκολα και στα δύσκολα της σχολικής χρονιάς που μόλις έληξε.
 ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ


Σχολικό Έτος 2014-2015:

Βραβεύθηκε με την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, αλλά και το 1ο βραβείο γυμνασίων για πρωτοεμφανιζόμενο σχολείο το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα e-Twinning, το οποίο λειτούργησε στο Σχολείο μας κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014.
Ο τίτλος της συγκεκριμένης δράσης ήταν: "Getting closer through music", οι δε μαθητές μας ?του τμήματος Α3- συνεργάστηκαν με μαθητές της Α΄ τάξης του γυμνασίου SC.GIM.OV. DENSUSIANU που βρίσκεται στην πόλη Hateg της Ρουμανίας.
Μέσα από ρόλους δημοσιογράφων, τραγουδιστών, ηθοποιών, μαγείρων, χορευτών, ακόμα και καραγκιοζοπαιχτών, οι μαθητές μελέτησαν θέματα που σχετίζονται με ιστορικές επετείους, τόπους και παραδόσεις των δύο χωρών.
Έμαθαν, έτσι, να συνεργάζονται και να επικοινωνούν, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους Ρουμάνους συμμαθητές τους, αποκτώντας, τελικά, πολύτιμες γνώσεις με έναν διασκεδαστικό, αλλά και πρωτοποριακό τρόπο.
Η συνεργασία και η αλληλεπίδραση εκπαιδευτικών και μαθητών, το πολύ καλά σχεδιασμένο και οργανωμένο twinspace κατάφεραν να αναδείξουν τις κλίσεις των εμπλεκομένων μαθητών και να καλλιεργηθεί κλίμα αλληλοσεβασμού και εκτίμησης της κουλτούρας των συνεργαζομένων χωρών.

 

Σχολικό Έτος 2015-2016:

Βραβεύθηκαν με την Ελληνική αλλά και με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας και τα τρία Ευρωπαϊκά Προγράμματα e-Twinning, τα οποία λειτούργησαν στο Σχολείο μας κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 Greco-Romanian Tourist Guide, Girls in ICT 2016 και VIEE Very Important European Events.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις υπεύθυνες καθηγήτριες των προγραμμάτων αυτών!

  


 

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Η σχολική βία και ο σχολικός εκφοβισμός είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει και στη χώρα μας ανησυχητικές διαστάσεις.

Όλο και περισσότεροι μαθητές δηλώνουν ότι έχουν πέσει θύματα βίας στο σχολικό περιβάλλον ή ομολογούν ότι κακοποίησαν συμμαθητές τους ή ότι έγιναν μάρτυρες περιστατικών εκφοβισμού μέσα ή κοντά στο σχολείο, λίγο πριν την έναρξη ή λίγο μετά τη λήξη των μαθημάτων.

Η πιο ανησυχητική εκδήλωση επιθετικότητας είναι η σωματική επίθεση, επειδή απειλεί άμεσα την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού.

Υπάρχει όμως και η λεκτική επιθετικότητα, που εκδηλώνεται με ύβρεις, κοροϊδίες, ομοφοβικά σχόλια, χειρονομίες κ.λπ., τα οποία αποσκοπούν στην ταπείνωση του εφήβου και απειλούν την ψυχική του υγεία. Αλλά και πράξεις που εκ πρώτης όψεως δεν μοιάζουν βίαιες, όπως π.χ. ο αποκλεισμός ενός παιδιού από ομάδες συνομηλίκων, επίσης κρύβουν επιθετικότητα που στρέφεται κατά της συναισθηματικής ισορροπίας του θύματος.

Αν προσθέσουμε στα παραπάνω τον σεξουαλικό (προσβλητικές χειρονομίες, απρεπή αγγίγματα κ.λπ.) και τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό (κλήσεις ή μηνύματα με απειλητικό περιεχόμενο, χρήση κάμερας με σκοπό την ταπείνωση του εφήβου κ.λπ.), κατανοούμε ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα περίπλοκο και γι' αυτό δύσκολο στην αντιμετώπισή του.

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ) στο πλαίσιο της πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» διοργανώνει διάφορα σεμινάρια με θέμα το σύγχρονο σχολείο και τα προβλήματά του.

Έτσι και στο σχολείο μας, το 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, από 29-11-2013 έως 7-12-2013 υλοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα «Σχολείο-Εκπαιδευτικοί-Τοπική κοινωνία και Εκπαιδευτικές Ανισότητες» και με επιμορφωτή τον κ. Ιωάννη Καμαριανό, Κοινωνιολόγο της Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, οι καθηγητές που συμμετείχαμε στο σεμινάριο αποφασίσαμε να διερευνήσουμε το θέμα της ενδοσχολικής βίας, με σκοπό να ανιχνευτεί ο συσχετισμός της αντικοινωνικής συμπεριφοράς των παιδιών με τις υφιστάμενες κοινωνικές ανισότητες, τα γενεσιουργά αίτια αυτού του φαινομένου, καθώς και η στάση των παιδιών απέναντί του.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε την έρευνα...

 


 

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


Προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τη φετινή μονοήμερη εκδρομή του Σχολείου μας στο Ναύπλιο, στις 16/5/17, μετά τις προσφορές που λάβαμε από 3 τουριστικά γραφεία για το κόστος μεταφοράς 200-250 μαθητών-καθηγητών (τιμή με Φ.Π.Α. ανά λεωφορείο), το Σχολείο μας αποφάσισε να αναθέσει την εκτέλεση της εκδρομής στο τουριστικό γραφείο ΕΤΑΜ TRAVEL.

 ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ' ΤΑΞΗΣ       

 

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, η Γ΄ Τάξη του Σχολείου μας επισκέφθηκε την πόλη των Ιωαννίνων από 4-6/5/2017. 

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εν λόγω εκδρομή, ζητήσαμε και λάβαμε προσφορές από 4 τουριστικά γραφεία (βλ. πίνακα). 

Η Επιτροπή, που συνεδρίασε σχετικά, αποφάσισε να αναθέσει την εκτέλεση της εκδρομής στο τουριστικό γραφείο MANESSIS TRAVEL (βλ. σύμβαση).

Έκθεση πεπραγμένων της εν λόγω εκπαιδευτικής εκδρομής μπορείτε να δείτε εδώ