logotype
logotype
Μάιος 2024
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Δράσεις Εντός Σχολείου 2014-2015

 

16/9/14

Συνεχίζεται το πρόγραμμα της συγκέντρωσης πλαστικών πωμάτων με στόχο την αγορά αναπηρικού καροτσιού για παιδιά ανάπηρα από τροχαίο δυστύχημα.
Τον σχετικό έπαινο που έχει ήδη λάβει το Σχολείο μας μπορείτε να δείτε εδώ.

23/9/14

Ειδικός γυμναστής ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου πάνω σε θέματα Αυτοάμυνας.

23/9/14

Εθελόντριες Επισκέπτριες Υγείας του Δήμου Αιγάλεω ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου πάνω σε θέματα Πρώτων Βοηθειών.

6/10/14

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες σε συνεργασία με το όμορο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Δείτε φωτογραφίες εδώ)

και στη συνέχεια, προβλήθηκαν στους μαθητές μας οι ταινίες <<ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ>> (Α΄ και Β΄ Τάξη) και <<ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΠΕΚΑΜ>> (Γ΄ Τάξη).

Το απόγευμα και στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το Σχολείο μας συμμετείχε σε ανάλογη ημερίδα παρουσιάζοντας την έρευνα-προϊόν του περυσινού προγράμματος της κας Βασιλιδάκη «Ναυάγια: Σιωπηλό τέλος... απειλητική αρχή».

13/10/14

Οι Συνάδελφοι του Σχολείου εκπαιδεύτηκαν στο θέμα «Συνεργασία και Συναισθηματικό Κλίμα στην ομάδα-τάξη» από την κα. Παντελίδου, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Γ΄ Αθήνας.

24/10/14

Παγκόσμια Ημέρα κατά τη Παχυσαρκίας: Η Διατροφολόγος κα. Λιτσαρδοπούλου ενημέρωσε τους μαθητές όλου του Σχολείου πάνω σε θέματα Υγιεινής Διατροφής.

22/12/14

Μαθητές από το όμορο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. μάς επισκέφθηκαν για να μας πουν τα κάλαντα, ενόψει των Χριστουγέννων.

Δείτε φωτογραφία εδώ.

22/1/15

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη αμφίδρομης επικοινωνίας μαθητών μας με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της Ημερίδας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο-συνεργασία ΥΠΑΙΘ και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης.

3/2/15

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius «Η Ευρώπη ρίχνεται στο Νερό», αντιπροσωπείες από τις συνεργαζόμενες χώρες επισκέφθηκαν το Σχολείο μας. Μετά τα πρώτα παιχνίδια γνωριμίας μεταξύ όλων των παρευρισκόμενων μαθητών, πραγματοποιήθηκαν τρία διαφορετικά εργαστήρια -Χημείας, Τεχνολογίας, Εικαστικών- και, στις 12.00΄, όλα τα σχολεία παρουσίασαν σχετικές εργασίες τους, χόρεψαν και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια. Παρούσα και η Υπεύθυνη Αγωγής Υγειάς της Δ/νσης Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας κα. Τσαμουρά.

5/2/15

Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε, στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, γιορτή στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος με παρουσία πολλών επισήμων, πολυπολιτισμικό γλέντι με θέαμα, συγκινήσεις,ενθουσιασμό, τραγούδια, χορό και πλούσιο μπουφέ που ετοίμασαν οι μητέρες των μαθητών του προγράμματος, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά.

7/2/15

Το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, πραγματοποιήθηκε αποκριάτικος χορός οργανωμένος από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

14/2/15

Το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, οι Ακαδημίες του Συλλόγου Α.Ο. ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ, μέλη των οποίων είναι και πολλοί μαθητές μας, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

24/2/15

Ειδικές επιστήμονες του διαδημοτικού Κέντρου ΑΡΗΞΙΣ, χρησιμοποιώντας βιωματικές μεθόδους, μίλησαν για το τσιγάρο στους μαθητές των τμημάτων Γ2 & Γ3.

25/2/15

Οι ίδιες επιστήμονες, πάντα με βιωματικό τρόπο, ενημέρωσαν τους μαθητές των τμημάτων Γ1 & Γ4 σχετικά με το θέμα του τσιγάρου.

17/3/15

Στο πλαίσιο των Βιωματικών Δράσεων, οι μαθητές του Project Α4 ενημερώθηκαν πάνω σε θέματα Πρώτων Βοηθειών από την εθελόντρια επισκέπτρια υγείας του Δήμου Αιγάλεω κα. Σαμαρά.

23/3/15

Μικροί μαθητές από το όμορο 9ο Νηπιαγωγείο μάς επισκέφθηκαν και μας τραγούδησαν τα κάλαντα της Άνοιξης!

26/3/15

Στο πλαίσιο της ημέρας επίδοσης του ελέγχου προόδου Β΄ Τριμήνου στους κηδεμόνες, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία Πασχαλινό Παζάρι με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.

Φωτογραφία μπορείτε να δείτε εδώ.

3/4/15

Στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, οι Α΄ και Β΄ Τάξεις είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδραστική παράσταση «Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας» που είχε ως θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, ενώ, η Γ΄ Τάξη ενημερώθηκε από ψυχολόγους του Ιδρύματος του κ. Ασκητή πάνω σε θέματα διαφυλικών σχέσεων, λύνοντας, με τον τρόπο αυτό, πολλές σχετικές απορίες τους.

22/4/15

Μαθητές της Β' Τάξης παρακολούθσαν ένα πολύ ενδιαφέρον
πρόγραμμα Διαδραστικής Χημείας στο αμφιθέατρο του σχολείου.

27/4/15

Ο κ. Αλεβίζος Στέφανος, ψυχολόγος του Χαμόγελου του Παιδιού με εξαιρετικό βιωματικό τρόπο, προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές της Α' Τάξης στο θέμα της ενδοσχολικής βίας.

8/5/15

Μαθητές από το όμορο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ μάς επισκέφθηκαν προκειμένου να περιποιηθούν τον κήπο του σχολείου μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για αυτή την πρωτοβουλία!

12/5/15

Στο πλαίσιο των Αθλητικών Δραστηριοτήτων του τέλους της σχολικής χρονιάς, η Γ' Τάξη νίκησε στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο, ενώ η Β' Τάξη στο βόλλεϋ !

17/5/15

Στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, η θεατρική μας ομάδα παρουσίασε την παράσταση «ΞΥΠΝΑ ΒΑΣΙΛΗ». Οι ηθοποιοί, μαθητές της Α' και Β' Τάξης, ήταν εκπληκτικοί. Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαμε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε κάποιο συνοικιακό θέατρο με αληθινό επαγγελματικό θίασο!  Μπράβο στα παιδιά, αλλά και στις υπέυθυνες καθηγήτριες: κα. Γκρίντζαλη, κα. Παπαδοπούλου, κα. Παπασταμάτη.

15/6/15

Στο αμφιθέατρο του σχολείου αποχαιρετίσαμε τη Γ' Τάξη και με καραόκε!

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

20/6/15

Στην αυλή του 5ου Γυμνασίου, πραγματοποιήθηκε ο -καθιερωμένος πλέον- Αποχαιρετιστίριος Χορός του Σχολείου, οργανωμένος από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Πίσω στις Δράσεις 2014-2015...