logotype
logotype
Μάιος 2024
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Δράσεις Εκτός Σχολείου 2014-2015

 

15/10/14

Πραγματοποιήθηκε περίπατος όλου του Σχολείου στο Άλσος του Μπαρουτάδικου της πόλης μας.

7/11/14

Μαθητές της Γ΄ Τάξης επισκέφθηκαν στο ΕΚΦΕ Αιγάλεω τους 8ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών με θέμα: «Διαφωτίζοντας την Εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών». 

14/11/14

Οι μαθητές του προγράμματος e-Twinning της προηγούμενης σχολικής χρονιάς με τίτλο: «Getting closer through music» ταξίδεψαν στην Πάτρα συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, προκειμένου να βραβευθούν για τη συγκεκριμένη πολύ καλή δουλειά τους -πρώτο βραβείο γυμνασίων για πρωτοεμφανιζόμενο σχολείο! Η χαρά και η συγκίνηση δεν είχαν τελειωμό...

Δείτε σχετικές φωτογραφίες εδώ

18/11/14

Τα τμήματα των βιωματικών δράσεων Project A3 και Project B4 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Adventure Park της Μαλακάσας.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.  

24-29/11/14

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius «Η Ευρώπη ρίχνεται στο Νερό», το οποίο ξεκίνησε στο Σχολείο μας από την προηγούμενη σχολική χρονιά και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2015, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εργασίας στην πόλη Vecindario de Santa Lucia de Tirajana της νήσου Gran Canaria της Ισπανίας τριών μαθητών της Γ΄ Τάξης και δύο συνοδών καθηγητριών.

Θεωρούμε ότι οι περισσότεροι των στόχων της επίσκεψης επιτεύχθηκαν, αφού οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα σημαντικότερα σημεία του νησιού, προκειμένου να εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές με τον αγροτικό πληθυσμό της δικής τους χώρας, να γνωρίσουν το φαινόμενο της "οριζόντιας βροχής", να προβληματιστούν σχετικά με όλη τη διαδικασία που ακολουθείται, ώστε το νερό να γίνει πόσιμο με την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας, να βιώσουν τις έννοιες Οικολογία και ενεργός πολίτης.

Επιπλέον, το γεγονός ότι είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν και να εργασθούν μαζί με μαθητές των άλλων σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να λάβουν μαζί με αυτούς μέρος σε κοινές δραστηριότητες τους χαροποίησε ιδιαίτερα και τους παρακίνησε για περαιτέρω δραστηριοποίηση στην έρευνα που κάνουν.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

3/12/14

Στο πλαίσιο της Ημέρας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, το τμήμα Α3 επισκέφθηκε το όμορο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., προκειμένου να συμμετάσχει σε σχετικές εκδηλώσεις.

8/12/14

Μαθητές όλων των τάξεων του Σχολείου ενημερώθηκαν σχετικά με την ιστορία της Ακαδημίας Πλάτωνος και παρακολούθησαν την παράσταση «Το Παραμύθι Χωρίς Όνομα>> σε θέατρο της ομώνυμης περιοχής.

15/12/14

Τα τμήματα Α1 και Α2 των βιωματικών δράσεων επισκέφθηκαν το Κέντρο ΔΡΩ στην Πλάκα, όπου είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν τη σημαντικότητα της σωστής διατροφής για την ανάπτυξή τους και την προσωπική τους ευθύνη σε αυτό.

17/12/14

Οι μαθητές της θεατρικής ομάδας παρακολούθησαν την παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» στο θέατρο Ιλίσια, ενώ οι ομάδες Περιβαλλοντικής και Comenius έλαβαν μέρος σε βιωματικό πρόγραμμα στο ΚΠΕ Δραπετσώνας & Τροιζήνας-Μεθάνων με θέμα: «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, χθες... σήμερα».

Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

16/1/15

Μαθητές του τμήματος Β3, με συνοδούς την φιλόλογο κα. Σταυράκη και μητέρες μαθητών, παρακολούθησαν την παράσταση «ΡΩΜΑΙΟΣ & ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΓΙΑ ΔΥΟ» στο θέατρο Θησείο.

22/1/15

Μαθητές μας της Γ΄ Τάξης παρακολούθησαν, στο Κ.Υ.Β.Ε. Περιστερίου, ημερίδα οργανωμένη από το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών με θέμα: «Από την Οδύσσεια στο Διάστημα».

28/1/15

Η Διευθύντρια κα. Σταυροπούλου μαζί με μαθητές της χορωδίας παραβρέθηκαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του 4ου Κ.Α.Π.Η. Αιγάλεω.

Δείτε φωτογραφία εδώ.

1/2/15

Μαθητές μας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius «Η Ευρώπη ρίχνεται στο Νερό» συνόδευσαν μαθητές και καθηγητές από τη Γαλλία και τη Μαρτινίκα σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας και στο Σούνιο (Ξεναγός: η καθηγήτρια Γαλλικής κα. Αγγελικοπούλου).

2/2/15

Το πρωί, ο Δήμαρχος Αιγάλεω υποδέχθηκε στο Δημαρχείο όλες τις ξένες αντιπροσωπείες του ίδιου προγράμματος. Ακολούθησε ξενάγησή τους στο κέντρο της πόλης - αρχαιότητες Μετρό, Εσταυρωμένος- και, το απόγευμα, επίσκεψη του Φράγματος του Μαραθώνα.

3/2/15

Το απόγευμα, οι ίδιες ξένες αντιπροσωπείες μαζί με μαθητές μας του εν λόγω προγράμματος πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στο Κ.Π.Ε. Δραπετσώνας.

4/2/15

Το πρωί, η κα. Αγγελικοπούλου ξενάγησε τους εταίρους μας στην Ακρόπολη και στο Μουσείο Ακρόπολης, ενώ, το απόγευμα, Έλληνες και ξένοι, μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες γύρω από την Ακρόπολη, οργανωμένες από το κέντρο ΔΡΩ.

6/2/15

Εφόσον το θέμα του Προγράμματος είναι το Νερό, η πολυπολιτισμική ομάδα αυτής της "Εβδομάδας Comenius" πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη στον Ισθμό της Κορίνθου και στο Λουτράκι.
Συνολική παρουσίαση της επίσκεψης των εταίρων του εν λόγω προγράμματος στην Ελλάδα, μπορείτε να δείτε εδώ.

11/2/15

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, τα τμήματα Β1 και Β2 επισκέφθηκαν το όμορο εργοστάσιο ΓΙΟΥΛΑ.

12/2/15

Πραγματοποιήθηκε περίπατος όλου του Σχολείου στο Μεγάλο Πεύκο.

24/2/15

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, το τμήμα Β3 επισκέφθηκε το όμορο εργοστάσιο ΓΙΟΥΛΑ..

10/3/15

Μαθητές της Γ΄ Τάξης παρακολούθησαν την παράσταση «ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕ;» στο θέατρο ALTERA PARS.

17/3/15

Στο πλαίσιο των Βιωματικών Δράσεων, οι μαθητές του Project Α3 επισκέφθηκαν το Κέντρο ΑΡΗΞΙΣ στο Αιγάλεω, όπου παρακολούθησαν σχετικό βιωματικό σεμινάριο.

31/3/15

Μαθητές της Γ΄ Τάξης παρακολούθησαν την παράσταση «ΕΛΕΝΗ» του Ευριπίδη στο θέατρο ΑΛΜΑ. 

1/4/15

Όλοι σχεδόν οι μαθητές του Σχολείου συμμετείχαν στη μονοήμερη εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στην Αράχωβα. 

2/4/15

Μαθητές της Γ΄ Τάξης επισκέφθηκαν διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. 

19-25/4/15

Πέντε μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης και δύο συνοδοί καθηγήτριες ταξίδεψαν στην πόλη Friville Escarbotin της Γαλλίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πέμπτη και τελευταία από της προγραμματισμένες συναντήσεις των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius «Η Ευρώπη ρίχνεται στο Νερό», το οποίο ξεκίνησε στο Σχολείο της από την προηγούμενη σχολική χρονιά και φτάνει στο τέλος του τον Ιούλιο του 2015.

Θεωρούμε ότι οι περισσότεροι των στόχων της επίσκεψης επιτεύχθηκαν, αφού οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα σημαντικότερα σημεία της πόλης και της γύρω περιοχής με στόχο να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν από κοντά τα ευεργετήματα της ύπαρξης νερού με της διαφορετικές μορφές του σε μία περιοχή. Να προβληματιστούν πάνω στα θέματα της φροντίδας, της προστασίας και της εκμετάλλευσης των τοπικών υδάτινων πόρων, καθώς της και πάνω στα θέματα της προστασίας των ακτών, της διάσωσης ναυαγών, της διευκόλυνσης της ζωής των ανήμπορων ατόμων με την κατασκευή ειδών υγιεινής όλο και πιο άνετων.

Επιπλέον, το γεγονός ότι είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν και να εργασθούν μαζί με μαθητές των άλλων σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να λάβουν μαζί με της μέρος σε κοινές δραστηριότητες τους χαροποίησε ιδιαίτερα και τους παρακίνησε για περαιτέρω δραστηριοποίηση στην έρευνα που κάνουν.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη  μπορείτε να δείτε εδώ.

Παρουσίαση από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

29/4-3/5/15

Πραγματοποιήθηκε 5ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία στο πλαίσιο των εγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων: α)Αγωγής Υγείας-<<ΝΕΡΟ: ΧΡΩΜΑ, ΓΕΥΣΗ, ΑΡΩΜΑ ΖΩΗΣ>> και β)Περιβαλλοντικής-<<ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ! ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ...>>, τα οποία εκπόνησαν μαθητές της Γ΄ Τάξης του Σχολείου της. Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

6/5/15

Η Διευθύντρια κα. Σταυροπούλου μαζί με μαθητές της χορωδίας παραβρέθηκαν σε εκδήλωση του 4ου Κ.Α.Π.Η. Αιγάλεω, με την ευκαιρία του Πάσχα και της Γιορτής της Μητέρας.

Δείτε φωτογραφίες εδώ.

11/5/15

Οι ομάδες των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής και Διαμεσολάβησης συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Παρουσίασης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που οργάνωσε η Γ΄ Δ/νση Δ.Ε. Αθήνας.

12/5/15

Τα τμήματα Β1 και Β3 παρακολούθησαν μάθημα και κουβέντιασαν με μαθητές στο όμορο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

 

Πίσω στις Δράσεις 2014-2015