logotype
logotype
Μάιος 2024
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Δράσεις Εντός Σχολείου 2013-2014
23/10/13

Το απόγευμα, στις 16.30΄, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας υποδοχή και ενημέρωση των Γονέων των μαθητών/τριών της Α΄ Τάξης και, στη συνέχεια, η πρώτη -για τη φετινή σχολική χρονιά- Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.

25/10/13

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος εορτασμός για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ακολούθησε απονομή Αριστείων και Βραβείων σε μαθητές της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των τοιχογραφιών της εισόδου του Σχολείου μας, που αναπαριστούν αρχαιολογικά ευρήματα από τη Σαντορίνη και την Κρήτη. Ευχαριστήσαμε θερμά την κα. Παπασταμάτη Χ., καθηγήτρια Εικαστικών του Σχολείου, η οποία ζωγράφισε τα εν λόγω έργα, αλλά και τον Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να τοποθετήσει τα προστατευτικά plexiglass, ώστε οι τοιχογραφίες αυτές να προσδίδουν πολιτιστικό ενδιαφέρον στον σχολικό χώρο του 5ου Γυμνασίου Αιγάλεω για πολλά χρόνια. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κρητικούς χορούς και νοστιμιές από την Κρήτη. Μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Καρδαράς Χ., ο Πρόεδρος της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ κ. Μπίρμπας Δ., ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αιγάλεω κ. Κλεισαρχάκης Α., ο Γενικός Γραμματέας του ίδιου συλλόγου και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητών κ. Μαθιουδάκης Ι., ο κ. Κλεισαρχάκης Γ. Μέλος του Συλλόγου Κρητών Αιγάλεω και ο Ταμίας του ίδιου συλλόγου κ. Μουτσάτσος Π. - πατέρας μαθήτριάς μας και εμπνευστής της πρωτοβουλίας για τη δωρεά των plexiglass.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ

Βίντεο από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε τους καλεσμένους εδώ.

12/11/13

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΚΑΝΤΟ ΣΩΣΤΑ», όλη η Γ΄ Τάξη προσπάθησε να διαμορφώσει καλύτερο χαρακτήρα και συμπεριφορά στον δρόμο, μετά από σχετική ενημέρωση που είχε από ειδικευμένο ομιλητή του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ.

13/11/13

Πραγματοποιήθηκε καταγραφή της στοματικής υγείας των μαθητών της Α΄ Τάξης στο πλαίσιο της Επιδημιολογικής Μελέτης Καταγραφής της Στοματικής Υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού, στην οποία συνεργάζονται η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

7/12/13

Έληξε το τετραήμερης διάρκειας (29/11-30/11 & 6/12-7/12) σεμινάριο ενδοσχολικής επιμόρφωσης με θέμα: «Σχολείο - Εκπαιδευτικοί - Τοπική Κοινωνία και Εκπαιδευτικές Ανισότητες». Το σεμινάριο, το οποίο οργάνωσε το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ. παρακολούθησε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών του Σχολείου μας. Εκπαιδευτής ο κ. Καμαριανός, Κοινωνιολόγος της Εκπαίδευσης στο Παν/μιο Πατρών.

18/12/13

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας οργάνωσε με πολύ μεράκι Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, τα έσοδα του οποίου θα καλύψουν ανάγκες του γυμνασίου και των μαθητών του. Ακόμη, με πρωτοβουλία του ίδιου συλλόγου, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τις οικογένειες των μαθητών μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς- μητέρες και πατέρες - που ασχολήθηκαν με την κατασκευή ή αγορά αντικειμένων και εδώδιμων προϊόντων για τους παραπάνω σκοπούς.

Φωτογραφία μπορείτε να δείτε εδώ.

19/12/13

Προβλήθηκε για τη Β΄ Τάξη η ταινία «Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙ», βραβευμένη ταινία, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιαν Μαρτέλ, σε σκηνοθεσία Ανγκ Λι και σε σενάριο του Ντέιβιντ Μαγκί.

20/12/13

Στους μαθητές της Α΄ Τάξης προβλήθηκε ταινία με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Ενδιάμεσα και στο τέλος της προβολής, έλαβε χώρα γόνιμη συζήτηση πάνω στο τόσο σοβαρό αυτό θέμα.

23/12/13

Προβλήθηκε για τη Γ΄ Τάξη -και με ενδιάμεσο σχολιασμό- η ταινία «ΤΟ ΚΥΜΑ», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Μόρτον Ρου, το οποίο με τη σειρά του είχε στηριχτεί σε ένα πραγματικό σχολικό πείραμα που συνέβη στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια το 1967.

Tο πρωί, μικροί μαθητές από το 9ο Δημοτικό μάς επισκέφθηκαν και έψαλλαν τα κάλαντα με τον δικό τους τρόπο...

Δείτε φωτογραφία εδώ.

27/1/14

Δύο αρμόδιες επιστήμονες του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΗΞΙΣ των Δήμων Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγ. Βαρβάρας, μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων, μίλησαν στους μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ2 για το Κάπνισμα.

28/1/14

Ανάλογη ενημέρωση από το ΑΡΗΞΙΣ στα τμήματα Γ3 και Γ4.

27/2/14

Κατά την 3η διδακτική ώρα, οι μαθητές του προγράμματος e-Twinning  μπόρεσαν να γνωρίσουν, μέσω skype, τους Ρουμάνους μαθητές, με τους οποίους συνεργάζονται.

28/2/14

Αφού προηγήθηκαν 4 ώρες μαθημάτων, οι μαθητές μας άκουσαν μουσική και χόρεψαν στο Αμφιθέατρο του Σχολείου με την ευκαιρία των Απόκρεω.

14/3/14

Στο Αμφιθέατρο και στο πλαίσιο του προγράμματος e-Twinning, ο νεαρός καραγκιοζοπαίχτης Μιχάλης Τσακίρογλου του τμήματος Α3 έδωσε παράσταση καραγκιόζη με θέμα την Οδύσσεια για τους μαθητές της Α΄ Τάξης!

Τη σχετική πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ.

15/3/14

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας οργάνωσε χορό για τους μαθητές όλου του Σχολείου στο Αμφιθέατρο.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

21/3/14

Στις 22 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού και οι μαθητές της ομάδας <<ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ-ΝΕΡΟ>> μάς υποδέχτηκαν με το σύνθημα: το νερό είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα και μάς πρόσφεραν σχετική ενημέρωση, αλλά και θαυμάσια αυτοκόλλητα αναμνηστικά.

26/3/14

Στο πλαίσιο της επίδοσης των ελέγχων του Β΄ Τριμήνου, ο Υπεύθυνος του ΚΕ.ΣΥ.Π. Αιγάλεω, κ. Παντελίδης, μίλησε στους γονείς της Γ΄ Τάξης σχετικά με τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής σταδιοδρομίας των παιδιών τους.

2/4/14

Υποδεχθήκαμε τον κ. Αλεβίζο Στέφανο, Ψυχολόγο του Χαμόγελου του Παιδιού, ο οποίος, με εξαιρετικό βιωματικό τρόπο, προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης στο θέμα της ενδοσχολικής βίας.

8/5/14

Στον προκριματικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Α΄ και Β΄ Τάξης, νίκησε η δεύτερη ομάδα.

8/5/14

Οι μαθητές του προγράμματος e-Twinning επικοινώνησαν, μέσω skype, με τους Ρουμάνους μαθητές, με τους οποίους συνεργάζονται.

13/5/14

Στον προκριματικό αγώνα βόλεϋ μεταξύ Α΄ και Β΄ Τάξης, νίκησε η δεύτερη ομάδα.

13/5/14

Πραγματοποιήθηκε, μέσω skype, η τελευταία επικοινωνία των μαθητών μας του προγράμματος e-Twinning με τους Ρουμάνους μαθητές, με τους οποίους συνεργάζονται.

20/5/14

Στο πλαίσιο της ημέρας αφιερωμένης σε αθλητικές και άλλες δραστηριότητες:

1.Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης νίκησαν στους αγώνες και των τριών αθλημάτων - βόλλεϋ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο!

2. Είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα φιλοτεχνημένα με πολύ μεράκι έργα των μαθητών της Α΄ Β΄ Τάξης, τα οποία οι ίδιοι κατασκεύασαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας.

22/5/14

Στο Αμφιθέατρό μας, πραγματοποιήθηκε η παράσταση του θεατρικού έργου «Μια φορά κι έναν καιρό, βρήκα το Αθάνατο Νερό» με μαθητές και από τις 3 τάξεις του Σχολείου και υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Γκρίντζαλη. Μουσική επένδυση από την κα. Δημητροπούλου και σκηνικά-μάσκες από την κα. Παπασταμάτη. Άλλη μία επιτυχία!!

27/5/14

Στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, έλαβε χώρα απολογιστική παρουσίαση 4 προγραμμάτων, τα οποία λειτούργησαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά -2 περιβαλλοντικά, ένα πολιτιστικό και ένα αγωγής υγείας, με Υπεύθυνες, αντίστοιχα, τις κυρίες Βασιλιδάκη, Παρασύρη, Αγγελικοπούλου και Πατεροπούλου.

19/6/14

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων οργάνωσε έναν πολύ συγκινητικό αποχαιρετισμό για τη Γ΄ Τάξη. Τις αναμνήσεις αυτής της γενιάς του Σχολείου μας μπορείτε να ζήσετε και εσείς εδώ.

21/6/14

Στην αυλή του 5ου Γυμνασίου, πραγματοποιήθηκε ο - καθιερωμένος πλέον - Αποχαιρετιστήριος Χορός του Σχολείου, οργανωμένος από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Πίσω στις Δράσεις 2013-2014...