logotype
logotype
Μάιος 2024
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Δράσεις Εκτός Σχολείου 2013-2014
15/10/13

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β3 επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας SKAG στο Κρυονέρι.

17/10/13

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, οι μαθητές των τμημάτων Β2 και Β4 επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας SKAG στο Κρυονέρι.

23/10/13

Το πρωί, το Σχολείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του 4ου ΚΑΠΗ Αιγάλεω και αντιπροσωπεία μαθητών μαζί με τη Διευθύντρια κα. Κωνσταντίνα Σταυροπούλου έλαβαν μέρος ?με ποιήματα και τραγούδια- στη γιορτή του κέντρου, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Φωτογραφία μπορείτε να δείτε εδώ.

28/11/13

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, τα τμήματα Β1 και Β2 του σχολείου μας συμμετείχαν σε βιωματική δραστηριότητα με τίτλο «Μια μέρα στην Αρχαία Ελλάδα», στις εγκαταστάσεις του Κέντρου ΔΡΩ στην Πλάκα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενταχθούν στον "Δήμο" ως πολίτες της Αθήνας του 5ου π.Χ. αιώνα, να υποδυθούν ρόλους, να μετρήσουν με μέτρα και σταθμά, να συνεδριάσουν και να ψηφίσουν στην Εκκλησία του Δήμου, και τέλος να δημιουργήσουν ως εξαίρετοι καλλιτέχνες της εποχής εκείνης. Φωτογραφία της επίσκεψης μπορείτε να δείτε εδώ.

3/12/13

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, το τμήμα Α2 παρακολούθησε αθλητικές εκδηλώσεις στο όμορο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

6/12/13

Πραγματοποιήθηκε περίπατος στο Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθας, όπου, εκτός των αθλητικών δραστηριοτήτων, είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε το Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων με ξεναγό τον ιδιοκτήτη κ. Διονυσόπουλο.

13/12/13

Δύο αριστούχοι μαθητές μας, ο Σ. Νικολάου της Β΄ Τάξης και ο Μ. Χατζηδρόσος της Γ΄ Τάξης παρακολούθησαν 3ήμερο σεμινάριο (13-15/12/13) με θέμα: «Η Φυσική Μαγεύει. Στα άδυτα μονοπάτια της γνώσης», οργανωμένο από την Ένωση Φυσικών σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγάλεω.

16/12/13

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, μαθητές της Α Τάξης επισκέφθηκαν το Ευγενίδειο Ίδρυμα.

13/1/14

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής, οι μαθητές των τμημάτων Β3 και Β4 επισκέφθηκαν το Μουσείο του Ο.Τ.Ε. στην Κηφισιά.

14/1/14

Η ομάδα <<ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ-ΝΕΡΟ>> του Comenius επισκέφθηκε την έκθεση με θεματικές ενότητες «Θεοί και Ήρωες της Αρχαίας Μυθολογίας» και «Αρχαία Τεχνολογία και Νερό» στο Κέντρο Ιππασίας των Ολυμπιακών Ακινήτων στην περιοχή Γουδή.

21/1/14

Μαθητές τριών πολιτιστικών προγραμμάτων του Σχολείου μας παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Έτοιμοι για...πρόβα! Πάμε πρόβα! Ξεκινάμε πρόβα!» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην περιοχή ΦΙΞ.

17-22/1/14

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius «Η Ευρώπη ρίχνεται στο Νερό», το οποίο ξεκίνησε στο Σχολείο μας από την τρέχουσα σχολική χρονιά και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2015, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εργασίας στην πόλη Vatra Dornei της Ρουμανίας τριών μαθητών της Β΄ Τάξης και δύο συνοδών καθηγητριών.

Θεωρούμε ότι οι περισσότεροι των στόχων της επίσκεψης επιτεύχθηκαν, αφού οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα σημαντικότερα σημεία της πόλης και της γύρω περιοχής, προκειμένου να γνωρίσουν, να βιώσουν και να προβληματιστούν σχετικά με τις ποικίλες πηγές νερού, την εκτροφή ψαριών, τη διαδικασία παραγωγής πόσιμου νερού στην περιοχή. Τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές των διαφόρων ομάδων από τις συνεργαζόμενες χώρες της συγκεκριμένης σύμπραξης αντα-ποκρίθηκαν με επιτυχία στις απαιτήσεις και προκλήσεις μιας τέτοιου τύπου συνάντησης και εισέπραξαν τα αντίστοιχα οφέλη δηλ. ανάπτυξη κοινωνικών ικανοτήτων, εξάσκηση γλωσσικών δεξιοτήτων και, πάνω από όλα, ικανοποίηση και παρακίνηση για περαιτέρω δραστηριοποίηση στην έρευνα που κάνουν.
Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

Παρουσίαση της επίσκεψης μπορείτε να δείτε εδώ.

4/2/14

Οι μαθητές δύο περιβαλλοντικών προγραμμάτων και ενός πολιτιστικού του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τα ενάλια εκθέματα του «Ναυαγίου των Αντικυθήρων» και ιδιαίτερα τον <<Μηχανισμό>>, τον πρώτο υπολογιστή στον κόσμο.

5/2/14

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής, οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2 επισκέφθηκαν το Μουσείο του Ο.Τ.Ε. στην Κηφισιά.

6/2/14

Η ομάδα <<ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ-ΝΕΡΟ>> του Comenius επισκέφθηκε το Κέντρο ΔΡΩ στην Κηφισιά, όπου έλαβε μέρος σε βιωματική δραστηριότητα με θέμα: «Ο Κύκλος του Νερού».

7/2/14

Οι μαθητές της ομάδας Βιωματικών Δράσεων της Α΄ Τάξης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Μπουρτζίκου επισκέφθηκαν το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΗΞΙΣ των Δήμων Αιγάλεω-Χαϊδαρίου-Αγ. Βαρβάρας, όπου, μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων, ευαισθητοποιήθηκαν στο θέμα του Καπνίσματος.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

20/2/14

Πραγματοποιήθηκε περίπατος όλου του Σχολείου στην Ελευσίνα, όπου οι Ομάδες του Προγράμματος Comenius με περιβαλλοντικά αντικείμενα καθάρισαν μέρος της ακτής, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της πόλης.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

21/2/14

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Μαθηματικών, η Γ΄Τάξη επισκέφθηκε σχετική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο.

5/3/14

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Μαθηματικών και των Εικαστικών, η Β΄ Τάξη επισκέφθηκε σχετική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο.

17/3/14

Οι μαθητές της ομάδας Βιωματικών Δράσεων της Α΄ Τάξης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Αγγελικοπούλου επισκέφθηκαν την Εθνική Βιβλιοθήκη.

31/3/14

Η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος <<Ελλάδα-Νότια Γαλλία: η Μεσόγειος μας ενώνει>>, με Υπεύθυνη την κα. Αγγελικοπούλου, επισκέφθηκε το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

1/4/14

Οι ομάδες όλων των φετινών δράσεων, που συνδέονται με το πρόγραμμα Comenius, επισκέφθηκαν την περιοχή του Φλοίσβου, όπου προέβησαν σε δρώμενα σχετικά με το περιεχόμενο του εν λόγω προγράμματος.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

4/4/14

Η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος <<Μάσκες ζωικών μορφών στα παραμύθια και τους θρύλους του Νερού>>, με Υπεύθυνη την κα. Παπασταμάτη, επισκέφθηκε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στο Κορωπί.

8/4/14

Πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή όλου του Σχολείου στο Ναύπλιο.

10/4/14

Η Α΄ Τάξη παρακολούθησε το έργο «HUGO» στον κινηματογράφο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ στον Κορυδαλλό.

11/4/14

Η ομάδα <<ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ-ΝΕΡΟ>> συμμετείχε στο 4ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

27-29/4/14

Πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ Τάξης στην Καστοριά.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

2/5/14

Η περιβαλλοντική ομάδα της κας. Παρασύρη γνώρισε τον Κηφισό ποταμό στην περιοχή Αδάμες της Νέας Κηφισιάς. Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

2/5/14

Η ομάδα e-Twinning, με Υπεύθυνες τις κυρίες Αδαμοπούλου και Κουλέντη, επισκέφθηκε το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας.

5-9/5/14

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius «Η Ευρώπη ρίχνεται στο Νερό», το οποίο ξεκίνησε στο Σχολείο μας από την τρέχουσα σχολική χρονιά και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2015, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εργασίας στην πόλη Milanowek της Πολωνίας τεσσάρων μαθητών της Β΄ Τάξης και τριών συνοδών καθηγητριών.

Θεωρούμε ότι οι περισσότεροι των στόχων της επίσκεψης επιτεύχθηκαν, αφού οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα σημαντικότερα σημεία της πόλης και της γύρω περιοχής, προκειμένου να γνωρίσουν, να βιώσουν και να προβληματιστούν σχετικά με την καθαρότητα του νερού, τον τρόπο καθαρισμού του, προκειμένου αυτό να γίνει πόσιμο, τον καθαρισμό των αποβλήτων πριν αυτά οδηγηθούν στα ποτάμια της περιοχής. Επιπλέον, το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν και να εργασθούν μαζί με μαθητές των άλλων σχολείων που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη σύμπραξη και να λάβουν μαζί με αυτούς μέρος σε κοινές δραστηριότητες, τους χαροποίησε ιδιαίτερα και τους παρακίνησε για περαιτέρω δραστηριοποίηση στην έρευνα που κάνουν.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη  μπορείτε να δείτε εδώ.

Παρουσίαση της επίσκεψης μπορείτε να δείτε εδώ.

Πίσω στις Δράσεις 2013-2014...