logotype
logotype
Μάιος 2024
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Δράσεις Εντός Σχολείου 2015-2016
5/10/15

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες, όπως αγώνας Ποδοσφαίρου (νίκησε η Γ΄ Τάξη) και Καθιστού Βόλλεϋ (νίκησε η Β΄ Τάξη). Στη συνέχεια, προβλήθηκε στους μαθητές ταινία σχετική με τους παραολυμπιακούς αγώνες. Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

15/10/15

Το απόγευμα και στο πλαίσιο της ΕβδομάδαςΠεριβαλλοντικής Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε Εσπερίδα Παρουσίασης Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων οργανωμένη από το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας - Υπεύθυνη κα. Ντίνου.

Στο πλαίσιο της ίδιας εσπερίδας, λειτούργησε και σχετική Έκθεση Φωτογραφίας με βράβευση έργων.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

21/10/15

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας της Α΄ Γυμνασίου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Δέσποινα Φορτσερά και με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητές της Α΄ Τάξης συμμετείχαν στο Βιωματικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Η Δημοκρατία μας - Βιωματικές Δράσεις υπέρ του ανθρώπου» (Δράσεις κατά του φασισμού και του ρατσισμού), που πραγματοποιήθηκε από τη θεατρική ομάδα ΣυνΚίνησης.
Οι μαθητές, μέσα από πλούσια βιωματικά δρώμενα διάρκειας 2 ωρών, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την έννοια της Δημοκρατίας (από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα), να αντιληφθούν την αξία των δημοκρατικών διαδικασιών στην καθημερινή ζωή και να αποκτήσουν κίνητρα, ώστε, μελλοντικά, να καταστούν υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες.

Το βίντεο της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδώ.

6/11/15

Το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, οι Ακαδημίες του Συλλόγου Α.Ο. ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ, μέλη των οποίων είναι και πολλοί μαθητές μας, διοργάνωσαν παράσταση Καραγκιόζη.

23/12/15

Στο πλαίσιο της ημέρας επίδοσης του ελέγχου προόδου του Α΄ Τριμήνου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας πραγματοποίησε ένα πολύ επιτυχημένο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι.

Δείτε φωτογραφία εδώ.

20/1/16

Ειδικές επιστήμονες του διαδημοτικού Κέντρου ΑΡΗΞΙΣ, χρησιμοποιώντας βιωματικές μεθόδους, μίλησαν για το τσιγάρο στους μαθητές μας της Γ΄ Τάξης.

9/2/16

Στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αιγάλεω, με τη συνεργασία και τη στήριξη της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, γιατροί του Π.Ε.Δ.Υ. Μονάδα Υγείας Αιγάλεω μάς επισκέφθηκαν, προκειμένου να πραγματοποιήσουν οδοντιατρικό και μυοσκελετικό έλεγχο στους μαθητές.

12/2/16

Οδοντίατροι του Π.Ε.Δ.Υ. Αιγάλεω ολοκλήρωσαν τον σχετικό έλεγχο στους μαθητές μας.

20/2/16

Στο αμφιθέατρο του Σχολείο πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή πίτας του αθλητικού συλλόγου ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ.

23/2/16

Κατά τη διάρκεια δύο διδακτικών ωρών, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη σε απευθείας σύνδεση με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γ.Α.Δ.Α.: οι μαθητές του προγράμματος <<Teachers4europe+e-abc>> ενημερώθηκαν πάνω στους κινδύνους της χρήσης του Διαδικτύου.

4/3/16

Διατροφολόγος - Διαιτολόγος ευαισθητοποίησε τους μαθητές της Γ΄ Τάξης στα θέματα της Βουλιμίας και της Νευρικής Ανορεξίας. Εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσαν τους μαθητές της Β΄ Τάξης πάνω στους τρόπους αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

9/3/16

Κατά την 4η διδακτική ώρα, εκπαιδευτικοί όμορου ΕΠΑΛ ενημέρωσαν τους μαθητές της Γ΄ Τάξης σχετικά με τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους στην τεχνική εκπαίδευση.

Το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Σχολείου, η ίδια Διατροφολόγος - Διαιτολόγος μίλησε σε γονείς μαθητών μας σχετικά με τα θέματα της Βουλιμίας και της Νευρικής Ανορεξίας.

10/3/16

Κατά τη 2η διδακτική ώρα, εκπαιδευτικοί όμορου ΕΠΑΛ ενημέρωσαν τους μαθητές της Γ΄ Τάξης σχετικά με τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους στην τεχνική εκπαίδευση.

11/3/16

Στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, μετά την 4η διδακτική ώρα, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη από τη διεύθυνση του Σχολείου αποκριάτικη γιορτή.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

17/3/16

Γιατροί του Π.Ε.Δ.Υ. Αιγάλεω ολοκλήρωσαν τη φετινή εθελοντική προσφορά τους, ελέγχοντας το ιστορικό των εμβολίων μαθητών μας όλων των τάξεων.

4/4/16

Ο κ. Αλεβίζος Στέφανος, Ψυχολόγος του Χαμόγελου του Παιδιού, με εξαιρετικό βιωματικό τρόπο, προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές της Α΄ Τάξης στο θέμα της Ενδοσχολικής Βίας.

6/4/16

Η Γ΄ Τάξη ενημερώθηκε από ψυχολόγους του Ιδρύματος του κ. Ασκητή πάνω στα θέματα της αναπαραγωγικής διαδικασίας, των διαφυλικών σχέσεων, λύνοντας-με τον τρόπο αυτό- πολλές σχετικές απορίες τους.

11/4/16

Μαθητές από το όμορο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. μάς επισκέφθηκαν και φρόντισαν τον κήπο μας στο πλαίσιο σχετικού εργαστηριακού τους μαθήματος.

14/4/16

Μαθητές της Β΄ Τάξης παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα Διαδραστικής Χημείας στο αμφιθέατρο του Σχολείου.

22/4/16

Στους μαθητές της Α΄ Τάξης προβλήθηκε η ταινία «ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ» στο πλαίσιο του μαθήματος της Ν.Ε. Λογοτεχνίας.

13/6/16

Το πρωί, αποχαιρετήσαμε "γλυκά" τη Γ΄ Τάξη που φεύγει από το Σχολείο μας για πιο υψηλούς στόχους. Στους μαθητές επιδόθηκε τεύχος της επετηρίδας του 5ου Γυμνασίου -έκδοση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Το όμορφο εξώφυλλο έχει φιλοτεχνήσει η καθηγήτρια εικαστικών του Σχολείου μας κα. Παπασταμάτη.

18/6/16

Στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράσταση του φετινού έργου της Θεατρικής Ομάδας του Σχολείου μας:<< Η ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ>>. Υπεύθυνες καθηγήτριες οι κυρίες Γκρίντζαλη και Παπασταμάτη. Η επιτυχία και πάλι μεγάλη!

Πίσω στις Δράσεις 2015-2016...