logotype
logotype
Μάιος 2024
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Δράσεις Εντός Σχολείου 2016-2017
19/10/16

Οι μαθητές της Α΄ και μισής Β΄ Τάξης του Σχολείου μας ενημερώθηκαν σχετικά με τη Σωστή Ανακύκλωση από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

24/10/16

Αντίστοιχη ενημέρωση για τους υπόλοιπους μαθητές μας.

14/11/16

Ενδοσχολική επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας πάνω στη χρήση των Διαδραστικών Πινάκων υπό την αιγίδα του Σχολικού Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης κ. Λιγνού.

22/11/16

Η Β΄ Τάξη ενημερώθηκε πάνω σε θέματα Πρώτων Βοηθειών από εκπροσώπους της Ε.Ο.Π.Π.

21/12/16

Το Χαμόγελο του Παιδιού παρέλαβε τρόφιμα που είχαν συγκεντρώσει μαθητές ενόψει των Χριστουγέννων.

Εκπρόσωποι του Ι.Ο.Α.Σ. ενημέρωσαν μαθητές μας της Α΄ Τάξης πάνω σε θέματα Ασφαλούς Κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.

22/12/16

Ανάλογη ενημέρωση για τους μαθητές της Β' Τάξης.

23/12/16

Λιλιπούτειοι μαθητές από το κοντινό μας 9ο Νηπιαγωγείο μάς επισκέφθηκαν για να μας πουν τα κάλαντα, ενόψει των Χριστουγέννων.

Δείτε φωτογραφία εδώ.

Από τον Δήμο Αιγάλεω ενημερωθήκαμε ότι το τμήμα Β1 κατέκτησε την 4η θέση στις Μεγάλες Γιορτές Ανακύκλωσης που οργανώθηκαν από 20/9-10/12/16 !

13/1/17

Στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης παρακολούθησαν βιωματικό πρόγραμμα του θεάτρου ΠΟΡΤΑ κατά της λανθασμένης δημοφιλίας.

18/1/17

Ειδικές επιστήμονες του διαδημοτικού Κέντρου ΑΡΗΞΙΣ, χρησιμοποιώντας βιωματικές μεθόδους, μίλησαν για το τσιγάρο στους μαθητές μας των τμημάτων Γ3 και Γ4.

19/1/17

Ειδικές επιστήμονες του διαδημοτικού Κέντρου ΑΡΗΞΙΣ, χρησιμοποιώντας βιωματικές μεθόδους, μίλησαν για το τσιγάρο στους μαθητές μας των τμημάτων Γ1 και Γ2. Οι Α΄ και Β΄ Τάξεις ενημερώθηκαν σχετικά με τους κινδύνους του Διαδικτύου από ειδικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

25/1/17

Μαθητές της Β΄ Τάξης καθώς και της Ομάδας Μεσολάβησης Συνομηλίκων "βίωσαν" στο Αμφιθέατρο τη <<Μαγική Μάσκα>>(Εργαστήρι Συναισθηματικής Νοημοσύνης).

27/1/17

Με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, οι μαθητές μας παρακολούθησαν την ταινία «ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΓΕ ΠΥΖΑΜΕΣ».

27/1/17

Στο αμφιθέατρο του Σχολείου πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή πίτας του αθλητικού συλλόγου ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ.

9/2/17

Στο πλαίσιο της επίδοσης των ελέγχων προόδου του Α΄Τετραμήνου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας οργάνωσε ένα πολύ επιτυχημένο παζάρι.

Δείτε φωτογραφία εδώ.

13/2/17

Ο Υπεύθυνος του ΚΕ.ΣΥ.Π. Αιγάλεω κ. Βενέτης ενημέρωσε τους μαθητές της Γ΄ Τάξης για τις επαγγελματικές προοπτικές μετά το τέλος των σπουδών τους.

15/2/17

Στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αιγάλεω, γιατροί του Π.Ε.Δ.Υ. Μονάδα Υγείας Αιγάλεω μάς επισκέφθηκαν, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έλεγχο του ιστορικού των εμβολίων μαθητών μας όλων των τάξεων. 

17/2/17

Ομάδα του Π.Ε.Δ.Υ. Μονάδα Υγείας Αιγάλεω πραγματοποίησε οδοντιατρικό έλεγχο και έκανε σχετική ενημέρωση στους μαθητές της Α΄ Τάξης.

18/2/17

Στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας οργάνωσε Αποκριάτικο Χορό. Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

24/2/17

Στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, μετά την 4η διδακτική ώρα, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη από τη διεύθυνση του Σχολείου αποκριάτικη γιορτή.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

28/2/17

Ο κ. Αλεβίζος Στέφανος, Ψυχολόγος του Χαμόγελου του Παιδιού, με εξαιρετικό βιωματικό τρόπο, προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει της μαθητές της Α΄ Τάξης στο θέμα της Ενδοσχολικής Βίας.

6/3/17

Η κα. Πιπεράκη Ελένη, Εκπαιδευτικός-συνεργάτης του δικτύου ΑΡΙΑΔΝΗ, ενημέρωσε τη Γ΄ Τάξη πάνω σε θέματα Ασφαλούς Διαδικτύου.

10/3/17

Στο πλαίσιο του <<Προγράμματος Διαδικτυακής Επικοινωνίας και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων>> του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, το Σχολείο μας ξενάγησε με πολλή χαρά στην πόλη του Αιγάλεω και φιλοξένησε με ζεστασιά στους χώρους του 5ου Γυμνασίου δύο σχολεία: το γυμνάσιο του Ερασμίου και αυτό του Ολβίου της Ξάνθης.

Καταρχάς, Συμμαθητές και Συνάδελφοι συμμετείχαν σε τέσσερα εργαστήρια, ειδικά οργανωμένα για την περίσταση. Ακολούθησαν  τραγούδια που είχε ετοιμάσει η χορωδία ως καλωσόρισμα και ανταλλαγή δώρων ανάμεσα στις δύο πλευρές.Τέλος, όλοι γεύτηκαν το πλούσιο γεύμα που πρόσφεραν οι μητέρες των μαθητών μας. Περίπου στις 14.00΄, οι φίλοι μας αναχώρησαν για τη συνέχεια της επίσκεψής τους στην Αθήνα υπό την επίβλεψη των υπευθύνων του Ιδρύματος της Βουλής.

Θεωρούμε ότι οι περισσότεροι των στόχων της επίσκεψης επιτεύχθηκαν. Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν και, μαζί με τους μαθητές των άλλων σχολείων, να λάβουν μέρος σε κοινές δραστηριότητες. Το γεγονός αυτό τους χαροποίησε ιδιαίτερα και τους παρακίνησε για περαιτέρω δραστηριοποίηση στο εν λόγω πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής.

Δείτε φωτογραφίες εδώ.

27/3/17

Ο κ. Κωνσταντίνου Κων/νος, Συνάδελφος ΠΕ05 & ΠΕ02, επιχείρησε βιωματική προσέγγιση της Ιστορίας μέσα από παλιά βιβλία μεγάλης αξίας με τρία τμήματα της Γ΄ Τάξης.

29/3/17

Γιατροί του Π.Ε.Δ.Υ. Αιγάλεω ολοκλήρωσαν τη φετινή εθελοντική προσφορά τους, πραγματοποιώντας μυοσκελετικό έλεγχο σε μαθητές μας της Α΄και Β΄Τάξης.

3/4/17

Το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Σχολείου, η κα. Λιτσαρδοπούλου Α., Διατροφολόγος, ενημέρωσε γονείς μαθητών μας πάνω σε θέματα σωστών διατροφικών συνηθειών.

7/4/17

Η ίδια Διατροφολόγος ενημέρωσε τους μαθητές μας όλων των τάξεων πάνω σε θέματα σωστών διατροφικών συνηθειών.

2/5/17

Οι Α΄ και Β΄ Τάξεις ενημερώθηκαν από εκπροσώπους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τις ασφαλείς δραστηριότητες στη θάλασσα.  

5/5/17

Μαθητές της Β΄ Τάξης παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα Διαδραστικής Χημείας στο αμφιθέατρο του Σχολείου.

8/5/17

Πρώτη μέρα της Θεματικής Εβδομάδας και προβλήθηκαν στους μαθητές οι ταινίες <<ΡΑΤΑΤΟΥΗΣ>> (Α΄& Β΄Τάξη) και <<ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ>> (Γ΄Τάξη). Θέμα και των δύο: Η Διατροφή.

8/5/17

Το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Σχολείου, Ψυχολόγος του Χαμόγελου του Παιδιού ενημέρωσε κηδεμόνες μαθητών μας πάνω σε θέματα ενδοσχολικού εκφοβισμού.

10/5/17

Στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας προβλήθηκαν στους μαθητές οι ταινίες <<CYBERBULLING>> (Α΄& Β΄ Τάξη)-Εξάρτηση από το Διαδίκτυο και <<A STREET CAT NAMED BOB>> (Γ΄Τάξη)-Εξάρτηση από τα Ναρκωτικά.

12/5/17

Τελευταία ημέρα της Θεματικής Εβδομάδας:

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας-τμήμα Αιγάλεω μίλησαν στους μαθητές των Α΄ και Β΄ Τάξεων για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των γυναικών στη νεότερη ιστορία.

Η Γ΄ Τάξη ενημερώθηκε πάνω σε θέματα του ανθρωπίνου σώματος και της αναπαραγωγικής διαδικασίας από Ψυχολόγους του Ινστιτούτου του κ. Ασκητή. Εργασίες και εντυπώσεις των μαθητών μας από τη φετινή Θεματική Εβδομάδα μπορείτε να δείτε εδώ.

26/5/17

Το βράδυ, στο προαύλιο του Σχολείου, η διασκέδαση στο τέλος της σχολικής χρονιάς συνάντησε την φιλανθρωπία: πραγματοποιήθηκε συναυλία δημοτικής μουσικής, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για το πρόβλημα υγείας παλιού μας μαθητή.

29/5/17

Στο πλαίσιο των Αθλητικών Δραστηριοτήτων του τέλους της σχολικής χρονιάς, η Γ΄ Τάξη νίκησε στο βόλλεϋ κοριτσιών, στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ αγοριών!

6/6/17

Το πρωί, αποχαιρετήσαμε τη Γ΄ Τάξη που φεύγει από το Σχολείο μας για πιο υψηλούς στόχους. Στους μαθητές επιδόθηκε  τεύχος της επετηρίδας του 5ου Γυμνασίου ? έκδοση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

10/6/17

Στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράσταση του φετινού έργου της Θεατρικής Ομάδας του Σχολείου μας: <<Η ΔΕ ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ>>. Υπεύθυνες καθηγήτριες οι κυρίες Γκρίντζαλη και Παπασταμάτη. Η επιτυχία και πάλι μεγάλη! 

 

Πίσω στις Δράσεις 2016-2017...