logotype
logotype
Μάιος 2024
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Δράσεις Εντός Σχολείου 2018-2019
6/12/18

Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Σχολείου Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης οργανωμένο από την Υπεύθυνη κα. Ντίνου, με θέμα: <<Ελάτε να λαδώσουμε τις μηχανές της Εκπαίδευσης για την Αειφορία. Απολαμβάνοντας τη συνεργασία: Ένα εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση>>.

11/12/18

Το Χαμόγελο του Παιδιού παρέλαβε είδη χρήσιμα στον εν λόγω φορέα, τα οποία είχαν συγκεντρώσει μαθητές ενόψει των Χριστουγέννων. Τη δράση μας αυτή επαίνεσε με σχετικό έπαινο. 

14/12/18 Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 5ου Γυμνασίου σεμινάριο σχετικό με τα προγράμματα e-Twinning, με εκπαιδεύτρια την καθηγήτρια Πληροφορικής του Σχολείου μας κα. Αδαμοπούλου Ε., η οποία τυγχάνει και Πρέσβειρα των προγραμμάτων αυτών για τις περιοχές της Γ΄ Αθήνας και του Πειραιά.
21/12/18

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων οργάνωσε γιορτή στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας.

Δείτε φωτογραφία εδώ.

4/2/19

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας έκοψε τις πίτες του για Διδάσκοντες και μαθητές.

Το απόγευμα, στον χώρο του Αμφιθεάτρου, το Σχολείο μας υποδέχθηκε τον κ. Θ. Ασκητή, καταξιωμένο γιατρό Σεξολόγο: εμπεριστατωμένη ομιλία και ουσιώδης συζήτηση πάνω σε θέματα που άπτονται της ειδικότητάς του και αφορούν τις ανησυχίες των εφήβων και των γονέων τους.

Φωτογραφία μπορείτε να δείτε εδώ.

18/2/19

Πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας σχετικά με το σοβαρότατο θέμα των Ναρκωτικών από το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών ? Παράρτημα Αιγάλεω.

19/2/19

Η Α΄ Τάξη ενημερώθηκε από εκπροσώπους της Ε.Ο.Π.Π. (Εθελοντική Ομάδα Πολιτών Περιστερίου) πάνω σε θέματα Πρώτων Βοηθειών.

27/2/19

Ψυχολόγοι του Ινστιτούτου του κ. Ασκητή ενημέρωσαν τους μαθητές μας της Γ΄ Τάξης πάνω σε θέματα που αφορούν το σώμα τους και τις διαφυλικές σχέσεις.

Το απόγευμα, καρδιολόγος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας ενημέρωσε γονείς του Σχολείου μας πάνω σε θέματα που αφορούν την καρδιά και την καλή λειτουργία της, αλλά και τους κινδύνους από το άγχος, την παχυσαρκία κ.ά.

4/3/19

Ψυχολόγος του Χαμόγελου του Παιδιού ευαισθητοποίησε τους μαθητές της Α΄ Τάξης στα θέματα της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

5/3/19

Εκπρόσωπος της ΜΚΟ ΘΕΑΤΡΟΝΙΟ μύησε τους μαθητές της Β΄ Τάξης στα μυστικά της Διαδραστικής Χημείας.

7/3/19

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου, ξεκίνησαν τα μαθήματα Ρομποτικής για μαθητές του Σχολείου μας αλλά και όμορων σχολείων.

8/3/19

Πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Σχολείου ο καθιερωμένος Αποκριάτικος Χορός.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

15/3/19

Το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού ενημέρωσε τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης σχετικά με τους Κινδύνους του Διαδικτύου και τον Σχολικό Εκφοβισμό.

20/3/19

Το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση Γονέων των μαθητών μας πάνω σε θέματα Πρώτων Βοηθειών από εκπροσώπους της Ε.Ο.Π.Π.

15/4/19

Πρώτη μέρα της φετινής Θεματικής Εβδομάδας: προβολή της ταινίας <<WONDER>> για την Α΄ και Β΄ Τάξη ? Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαφορετικότητα και της ταινίας <<BEAUTIFUL BOY>> - Εξάρτηση από τα Ναρκωτικά για τη Γ΄ Τάξη.

16/4/19

Ειδικές επιστήμονες του διαδημοτικού Κέντρου ΑΡΗΞΙΣ, χρησιμοποιώντας βιωματικές μεθόδους, μίλησαν για το Κάπνισμα στους μαθητές της Γ΄ Τάξης.

Στους μαθητές της Α΄ Τάξης μίλησε για τις Σωστές Διατροφικές Συνήθειες η κα. Λιτσαρδοπούλου Α., εκπρόσωπος της Ένωσης Διατροφολόγων-Διαιτολόγων Ελλάδος.

17/4/19

Τρίτη μέρα της Θεματικής Εβδομάδας: προβολή της ταινίας <<A STREET CAT NAMED BOB>> - Εξάρτηση από τα Ναρκωτικά για την Α΄ και Β΄ Τάξη και της ταινίας <<SEARCHING>> - Εξάρτηση από το Διαδίκτυο για τη Γ΄ Τάξη.

18/4/19

Εκπρόσωποι της ΟΓΕ, παράρτημα Αιγάλεω, ευαισθητοποίησαν τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης γύρω από το θέμα των Δικαιωμάτων των Γυναικών.

Εκπρόσωποι του ΕΣΥΝ, παράρτημα Αιγάλεω, ενημέρωσαν τους μαθητές της Γ΄ Τάξης σχετικά με τα Ναρκωτικά.

7/5/19

Ο κ. Απατζής, έμπειρος εκπαιδευτής, ενημέρωσε τη Β΄ Τάξη πάνω σε θέματα Αυτοάμυνας ? κυρίως στην πόλη.

8/5/19

Η Γ΄ Τάξη ενημερώθηκε πάνω σε θέματα Αυτοάμυνας ? κυρίως στην πόλη ? από τον ίδιο εκπαιδευτή.

Ανάλογη ενημέρωση προς τους γονείς μαθητών μας το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Σχολείου.

Δείτε φωτογραφία εδώ.

10/5/19

Ο κ. Απατζής, έμπειρος εκπαιδευτής, ενημέρωσε την Α΄ Τάξη πάνω σε θέματα Αυτοάμυνας ? κυρίως στην πόλη.

Δείτε φωτογραφίες εδώ.

17/5/19

Μαθητές από το όμορο 3ο ΓΕΛ μάς επισκέφθηκαν, προκειμένου να παρουσιάσουν στη Γ΄ Τάξη ερευνητική εργασία τους με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 10ου Δημοτικού μάς επισκέφθηκαν, με στόχο να έχουν μία πρώτη εικόνα του Σχολείου μας, ενόψει της άφιξής τους σε αυτό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

20/5/19

Η κα. Λιτσαρδοπούλου, Διατροφολόγος, μίλησε σε γονείς μαθητών μας για τη σωστή Διατροφή.

20-23/5/19

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Έκθεση Βιβλίου στους χώρους του Σχολείου μας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Οι μαθητές μας αποδείχτηκαν απρόσμενα βιβλιόφιλοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία.

Δείτε φωτογραφίες εδώ.

28/5/19

Θαυμάσαμε έργα μαθητών μας στη διάρκεια εκθέσεων Εικαστικών και Τεχνολογίας που λειτούργησαν στους χώρους του Σχολείου. Πραγματοποιήθηκαν Αθλητικοί Αγώνες με νικητές τη Γ΄ Τάξη στο Ποδόσφαιρο και στο Μπάσκετ και τη Β΄ Τάξη στο Βόλλεϋ.  

26/6/19

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας πρόσφερε στους αποφοίτους της Γ΄Τάξης αναμνηστική επετηρίδα.  

 

Πίσω στις Δράσεις 2018-2019...